VIDEO DIARY

PAUL RIGTER

REGISSEUR

ACTEUR

PRESENTATOR

LINKS

CONTACT

PAUL RIGTER

 

Paul Rigter is regisseur en filmmaker. Hij maakt tv-programma's en regisseerde zijn eigen documentaires: ‘The Nose - Op zoek naar Blamage’ (AVRO) over de eigenzinnige parfumeur Alessandro Gualtieri en ‘Spelen voor het verleden’ (NCRV) over harpiste Lavinia Meijer. Zijn films zijn verkocht aan landen als Zweden, Polen en Japan en wereldwijd vertoond op filmfestivals. 'The Nose - Searching for Blamage' werd geselecteerd voor HotDocs in Toronto, het grootste documentairefestival van Noord-Amerika.

 

Naast zijn werk als regisseur is Paul Rigter ook actief als acteur en presentator. Hij acteerde jarenlang in theaterstukken bij o.a. Toneelgroep Amsterdam en in produkties als De Stille Kracht en Home. Op tv en in films was hij te zien in oa Lek, Keyzer & De Boer Advocaten, Het Klokhuis en een vaste rol in Spangas. Ook presenteerde hij diverse programma’s bij de publieke omroep zoals Nu is Nu (KRO) en het filmprogramma Cinema.nl (VPRO).

 

VIDEO DIARY

 

Ruim voordat het woord 'vlogger' bestond  hield Paul al een persoonlijk videodagboek bij. Sinds 2001 is het principe eenvoudig: 1 minuut video per dag. Hoewel er nog wel eens een dag mist, tonen de nu ruim 5000 1-minuut clipjes een dwarsdoorsnede van het leven in de 21ste eeuw. Vaak saai, soms spannend, zonder opsmuk: puur. Niet de clipjes zelf zijn boeiend, maar de verzameling.

 

Hiernaast worden onregelmatig nieuwe one minutes  gepost uit Paul's leven.